До уваги мешканців громади!

Дата: 17.10.2022 10:44
Кількість переглядів: 90

Фото без описуНа сьогодні в умовах підготовки підприємств теплопостачання до опалювального періоду 2022/2023 років одним із проблемних питань, що потребує особливої  уваги, є питання заборгованості споживачів за спожиту теплову енергію.

Наразі оплата споживачів є основним джерелом надходжень підприємства, що дозволяє здійснювати виплату заробітної плати працівникам, сплачувати за спожиті енергоносії, та сплачувати податки до бюджетів всіх рівнів, що є неабиякою підтримкою для економіки України при воєнному стані.

Погашення значного обсягу боргу населення за послуги з постачання теплової енергії до початку опалювального періоду 2022-2023 років є запорукою належного його проходження та виконання комунальним підприємством теплових мереж своїх зобов’язань, у тому числі в частині розрахунків за природний газ з постачальником.

Заборгованість населення за послугу з постачання теплової енергії станом на 12 жовтня.2022 становить – 11,9 млн.грн.

У воєнний час споживачі, які проживають на територіях, де не ведуться бойові дії та не окуповані загарбниками, не звільняються від сплати за отримані комунальні послуги.

Обов'язок здійснювати оплату за спожиті послуги вчасно закон не припиняє і не скасовує! ??

Відповідно до постанови КМУ від 19.07.2022 № 812 (зі змінами) Ватутінське комунальне підприємство теплових мереж буде змушене зменшити на 10 % помісячне споживання фіксованих обсягів природного газу від договірних обсягів минулого опалювального сезону.

Кожному споживачеві теплової енергії в житлових будинках слід провести ряд енергозберігаючих заходів. За можливості, утеплювати ззовні квартири, міняти вікна, двері, щоб в будівлі краще зберігалося тепло. Температура в приміщеннях буде зменшена, тому варто запастися ковдрами й теплим одягом на випадок, якщо температура на вулиці впаде нижче -10°C. Окрім зниження температури в приміщеннях, мешканцям міста варто психологічно готуватися до надзвичайних ситуацій — до знищення критичної інфраструктури, яка відповідає за вироблення та розповсюдження тепла.

Шановні абоненти!

Для зручності оплату послуг можна здійснити за допомогою онлайн сервісів (через особисті кабінети, мобільні застосунки, платіжні системи: «Ощад24» «Приват24», «МоноБанк» та ін.).

Також важливе значення має стан розрахунків за спожиті послуги споживачами, що отримують монетизовані пільги та субсидії.

Ватутінське комунальне підприємство теплових мереж в черговий раз звертається до споживачів теплової енергії з порозумінням віднестися до сплати за надані комунальні послуги!

Прохання погасити наявну заборгованість за отриману послугу з постачання теплової енергії на даний час, а під час проходження опалювального періоду сплачувати вчасно і в повному обсязі.

Не накопичуйте борги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень