Тільки разом - ми сила

Дата: 20.01.2023 18:42
Кількість переглядів: 108

Фото без описуЩороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки Україна відзначає День Соборності.

Одним із визначних борців за вільну Україну був наш відомий у всьому світі земляк Тарас Григорович Шевченко. І сьогодні, в переддень свята, біля його пам’ятника відбувся урочистий мітинг, в якому взяли участь міський голова Олександр Заборовець, секретар міської ради Алла Чорнобай, керучий справами виконавчого комітету Лариса Гурцак, педагогічні працівники та учні загальноосвітніх закладів громади.

Фото без опису

Захід, який підготували і провели, викладачі та учні Ватутінського ліцею № 1, пройшов під гаслом «Ми – це Україна».

У своєму виступі Тетяна Забой наголосила, що на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку УНР і ЗУНР. У його тексті зазначалось: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно – Українська Народна Республіка (Галичина, Буковина і Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

Фото без опису

Головною традицією у День Соборності є утворення "живого ланцюга" єднання. Вперше така масова акція відбулася 22 січня 1990 року – у 71-ту річницю Акта злуки. Тоді понад мільйон людей, узявшись за руки, утворили безперервний ланцюг від Києва до Львова.

Фото без опису

Живий ланцюг єднання створили і учасники сьогоднішнього заходу, об’єднавшись у коло, яке яскраво майоріло державними прапорами, символізуючи, що тільки разом – ми сила.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень