Пам'ятка про те, як уберегтися від захворювань на гострі кишкові інфекції та харчових отруєнь
Пік кишкових інфекцій зазвичай припадає на спекотну пору року.
Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.
Основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.
Тому потрібно бути максимально уважним, дотримуватись санітарних правил та здійснювати заходи з недопущення виникнення хвороби.
Будьте пильними і турбуйтесь про своє здоров'я!