Обережно, кліщі!

Дата: 15.05.2023 15:13
Кількість переглядів: 59

🔸 Поки ми насолоджуємось теплом цієї дивовижної весни, проводимо багато часу на свіжому повітрі в  парках, лісах та на своїх дачних ділянках, варто не забувати, що весна – це період активності іксодових  кліщів, які небезпечні для людей та тварин і являються переносниками такого захворювання як Лайма, або бореліоз.

Фото без опису

🔸 Це інфекційне захворювання, що передається людині з укусом зараженого кліща. В Україні приблизно кожен третій кліщ є переносником бореліозу.

🔸 Захворювання характеризується переважно ураженням шкіри, нервової системи,  опоно – рухового  апарату і серця. За минулий рік по Черкаській області було зареєстровано 283 випадки хвороби Лайма, за 4 місяці  поточного року в області  зареєстровано 29 випадків.

       🔻 Як уберегтися  від укусів.

️якщо ви зібралися на прогулянку, перш за все подбайте про відповідне вбрання;

️ одяг із довгими рукавами світлого кольору, який прилягає до тіла;

️ використовуйте репеленти, що відлякують кліщів;

️ ретельно оглядайте себе та своїх близьких після прогулянки.

🔻 Що  робити, якщо  ви вже виявили кліща.

❗️ Відразу зверніться до лікаря. Якщо немає такої можливості, видаліть кліщ самостійно та обробіть  ранку антисептиком, а руки вимийте з милом. Також протягом трьох тижнів спостерігайте за своїм станом, вимірюйте температуру тіла, а   в разі її підвищення  чи виникнення почервоніння на шкірі, яке продовжує збільшуватись, негайно зверніться до лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень