Інформаційна кампанія "Робота для ВПО: ти потрібен"

Дата: 25.09.2023 10:57
Кількість переглядів: 99

Фото без описуУ вересні цього року стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія "Робота для ВПО: ти потрібен". Ініціатором проведення кампанії виступило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України за участі Державної служби зайнятості.

Мета кампанії-посилення комунікації між усіма інституціями, які опікуються внутрішньо переміщеними особами задля ефективної їх інтеграції у громаді, стимулювання у пошуку роботи, інформування про актуальні вакансії, стан на локальному ринку праці та активні програми сприяння зайнятості.

Служба зайнятості надає внутрішньо переміщеним особам широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їх можливостей, інтересів та професійного досвіду, зокрема:

  •  індивідуальне планування;
  •  пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні;
  •  професійне навчання та надання ваучерів;
  •  сприяння щодо отримання грантів для створення або розвитку власної справи.

Роботодавці отримують фінансову компенсацію у разі працевлаштування внутрішньо переміщених осіб:

  •  компенсація на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб  за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплат у 2 рази. Розмір компенсації : фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом. Компенсація здійснюється за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більше ніж за шість календарних місяців;
  •  компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Право на отримання такого виду  компенсації надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб на умовах строкового або безстрокового трудового договору(контракту),зокрема за сумісництвом, яким забезпечено працевлаштування такої особи з розміром заробітної плати за повністю виконану місячну норму(годинну) норму праці не нижче розміру мінімальної заробітної плати. Компенсація витрат надається у розмірі 6700 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Загальна тривалість надання такої компенсації не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи. Термін дії програми: на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Більш детальну інформацію можна отримати у Ватутінському відділі Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою м.Ватутіне,вул.Зоряна,18б


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень