Купуй українське – допоможи країні вистояти

Дата: 20.03.2024 16:28
Кількість переглядів: 27

Фото без опису"Зроблено в Україні" - Всеукраїнська економічна платформа, створена за ініціативи Президента України та за участю Міністерства економіки України.

На її підтримку започаткована інформаційна кампанія, яка покликана привернути увагу українців до українських виробників і спонукати більше купувати продукцію українського виробництва, а також — відкривати власні підприємства, щоб посилювати економіку країни. Тобто «плюсувати своє» всіма способами, допомагаючи країні вистояти.

Купувати продукцію українського виробництва — це стимулювати свою, а не чужу економіку. Це важливо як на побутовому рівні, коли купуєш одяг чи продукти в магазині, так і під час підготовки великих закупівель через тендери. 

Переваги купівлі продукції вітчизняного виробництва:

- 40% придбаного товару українського виробництва повертається у бюджет.

Фото без опису

- купуючи українське, ти платиш заробітну плату всім, хто створював цей продукт. З податків на заробітну плату йдуть відрахування на пенсію.

- ти допомагаєш створювати нові робочі місця

 - заміщення імпортних товарів потенційно збільшить фонд заробітної плати на 40 млрд. грн на рік.

25% від вартості українських товарів йдуть на податки і платежі до Пенсійного Фонду, а отже більше грошей матимемо на утримання армії, виплати пенсій, ремонт доріг тощо.

- чим більше українських складових використовують підприємства, тим більше коштів залишається в Україні. Наприклад, це 85% від вартості продуктів харчування та будматеріалів.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Цей ефект на економіку та суспільство є настільки суттєвим і відчутним, що можна сміливо говорити про те, що купуючи українське, ми буквально плюсуємо своє. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень