На засіданні комісії розглянули питання по п’яти об’єктах топоніміки громади

Дата: 17.04.2024 15:50
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Вчора, під головування секретаря міської ради Алли Чорнобай, відбулося засідання комісії з найменування та перейменування назв населеного пункту, вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів, закладів та пам’ятних знаків Ватутінської міської територіальної громади.

Проведення зібрання було зумовлене тим, що 27 квітня 2024 року спливає термін прийняття рішень на місцевому рівні щодо перейменування об'єктів топоніміки відповідно до Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії".

Тож на повістку денну було винесене питання щодо перейменування вулиць Воїнів Інтернаціоналістів, Пролетарська, Жовтнева та провулку Червоний міста Ватутіне, а також провулку Колгоспний села Чичиркозівка, які за висновком Українського інституту національної пам'яті рекомендовані до перейменування.

Фото без опису

Обговорення було жвавим. Щодо назв вулиць Воїнів Інтернаціоналістів і Жовтневої міста Ватутіне та провулку Колгоспний села Чичиркозівка, комісією було вирішено врахувати думку їх мешканців.

При обговоренні перейменування вулиці Пролетарська вирішено з цього питання зустрітись з її жителями та вивчити їх думку. Зустріч буде організована найближчим часом.

Але остаточне рішення щодо перейменування означених вулиць буде приймати міський голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень