Вітання з Днем шахтаря

Дата: 27.08.2022 22:24
Кількість переглядів: 158

Фото без описуВ останню неділю серпня професійне свято відзначають люди, які виконують небезпечну але вкрай важливу роботу - це працівники гірничо-видобувної галузі: шахтарі, прохідники, гірники - підривники, техніки, механіки, електрослюсарі, машиністи та представники інших гірничих професій.

Шахтарська праця – це щоденний подвиг, втілення стійкості, високого професіоналізму та самовідданості. Саме в цю професію приходять мужні, надійні, сильні духом та витривалі люди, які в найскладніших умовах видобувають “чорне золото”.

В недалекому минулому наше місто також належало до гірничо – видобувної галузі та славилося шахтарськими родинами. Тож з нагоди професійного свята ми з вдячністю згадуємо всіх, хто творив славну історію нашого шахтарського міста, розбудовував його та збагачував гарними традиціями. З розвитком Юрківського буревугільного комплексу, в післявоєнні роки в складних умовах, але з великим ентузіазмом та горінням в серці, люди будували маленьке шахтарське селище з якого виросло прекрасне місто. Місто, в якому поруч з нами живуть люди, які більшу частину свого життя пропрацювали в забоях шахт „Октябрина”, „4-біс”, „4-біс «Юрківська”, „Юрківська західна”, „Ватутінська-Північна”, „Козацька”, „Багачівська”, „Новоукраїнська”, на підприємствах, які обслуговували гірничу сферу, а зараз перебувають на заслуженому відпочинку.

Щиро дякуємо вам, ветерани – шахтарі, за звитяжну працю на благо міста, краю  і країни та низький уклін вашим сім’ям, які оберігали спокій у часи відпочинку після виснажливих змін та забезпечували родинний затишок.

Шахтарська праця пов’язана із значними ризиками на виробництві, і часто траплялися повідомлення про аварії. На жаль, шахтарських жертв не уникнула й наша громада. При виконанні своїх професійних обов’язків з забою шахти не повернулися 23 гірники. Світла їм пам'ять та всім представникам шахтарської родини, які в різні роки відійшли на вічний спочинок.

Цього року шахтарське свято овіяне гірким присмаком війни, тому звичних святкувань не відбудеться. Але ми будимо сподіватися, що найближчим часом закінчиться війна, повернуться додому наші захисники і запанує мир на нашій неньці Україні.

Щиро вітаємо всіх шахтарів громади з професійним святом. Бажаємо мирного неба, багатирського здоров’я, радісних моментів життя, щирості від людей, спокою та впевненості в майбутньому, добробуту, миру та злагоди в родинах. І нехай оберігає Янгол – охоронець всіх, хто працює в цій галузі та кожного дня спускається під землю.

З повагою міський голова Олександр Заборовець, міська рада та її виконавчий комітет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень