Звернення з нагоди Дня пам'яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2022 09:11
Кількість переглядів: 145

Фото без опису29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цього дня ми віддаємо шану захисникам, які, боронячи нашу Батьківщину, віддавали своє життя за її свободу та незалежність, а також як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Смертельний для наших захисників “зелений коридор” став дорогою смерті, і пролягав через соняшникове поле, в яких сотні українців поклали на вівтар свободи свої життя. До останнього подиху вони мужньо стояли за кожного з нас, за те, щоб ми могли жити, працювати, вчитися та робити Україну кращою під мирним небом, і щоб майбутні покоління мали гідне життя у вільній незалежній державі.

Час не підвладний викреслити з пам’яті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували наші воїни,і обов’язок кожного з нас завжди пам’ятати про героїв, котрі віддали життя, захищаючи Україну. Пам’ять про них завжди буде жити в наших серцях. Адже Герої живі доти, поки жива пам’ять про них.

Як пам’ятатимемо ми і наших земляків, які загинули за Вітчизну: Євгена Іванченка, Богдана Мороза, Сергія Голобородька та Владислава Мендруля.

Молитвою, добрим словом, згадаймо Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними... Всі ми у вічному боргу перед матерями й батьками загиблих синів і дочок за те, що вони виростили Героїв, мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.

СЛАВА УКРАЇНІ! Вічна пам'ять і Слава Героям! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

З повагою міський голова Олександр Заборовець, міська рада та її виконавчий комітет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень