Яку погоду синоптики прогнозують у вересні

Дата: 31.08.2022 14:30
Кількість переглядів: 135

 

На старті  осінь – чарівна пора сутінків природи. Відкриває ворота золотої осені вересень, його ще називають вечором року.

 

Фото без описуВересень – перший календарний місяць, в якому відмічаються природні процеси переходу від літа до осені. Основною його рисою є загальне зниження температури з поступовим переходом добової її величини через +15° у бік зниження. Найінтенсивніше падіння температури повітря відбувається 11 вересня – це рубіж літа. Проте в окремі роки під впливом особливостей атмосферної циркуляції дати настання осені значно відхиляються від середніх дат.

 

У вересні починається зміна атмосферних процесів літнього сезону на зимовий: руйнується виступ теплого Азорського антициклону над Західною Європою, відповідно відкривається шлях до центральної України Атлантичним циклонам, збільшується вірогідність опадів, які стають менш інтенсивні, але більш тривалі.

 

За астрономічним календарем, 22 вересня – день осіннього рівнодення, з якого ніч стає тривалішою за день.

За чисельним прогнозом Українського Гідрометцентру, вересень 2022 очікується теплим та з недобором опадів: температура повітря – 16,0º (норма 14,8º), опади 44 мм (норма 56 мм).

 

При цьому, впродовж  місяця, завдяки північним та західним атмосферним процесам, прохолодні дні чергуватимуться з помірно-теплими на фоні періодичних невеликих дощів.

 

У періоди похолодань денна температура прогнозується у межах 18-20º, нічна 8-10º, в періоди потеплінь денна 24-26º, нічна 13-15º. Перша спроба переходу середньодобової температури через +15º можлива 15.09, але стійкій перехід відбудеться після 25.09 з більш суттєвим похолоданням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень