Продовжується процес перейменування

Дата: 14.09.2022 09:26
Кількість переглядів: 156

Фото без опису13 вересня відбулось чергове засідання комісії з найменування та перейменування населеного пункту, вулиць, провулків, проспектів, площ, закладів, скверів та пам’ятних знаків Ватутінської міської територіальної громади на якому було підведено підсумки громадського обговорення по питанню перейменування вулиць громади та обговорення нових варіантів назви міста.

Голова комісії секретар міської ради Алла Чорнобай детально проаналізувала результати обговорення по вулицям та провулкам. Було зазначено, що більшість запропонованих комісією назв вулиць громадськість підтримала. За результатами обговорення сформовано список на перейменування, який буде винесено на розгляд сесії міської ради.

На засіданні були присутні жителі вулиць Горького та Лермонтова, які довели до членів комісії бачення назв своїх вулиць від імені людей, які на них проживають, та подали відповідні письмові звернення з підписами мешканців вулиць. В ході засідання також надійшла пропозиція щодо перейменування вулиці Безіменна села Юрківка на вулицю Степана Бандери. Тому комісією вирішено провести нове опитування щодо перейменування трьох вулиць, та запропонувати назви з врахуванням думки представників громадськості.

Фото без опису

Щодо назви міста інформацію про результати опитування надала начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко. Обговорення проводилось шляхом заповнення гул-форми та на зборах у колективах підприємств, установ та організацій міста. Вона зазначила, що на обговорення було винесено три варіанти назви: Благовісне, Добродар та Європейське.  Свою думку в обговоренні висловили 1110 осіб.  Варіант Благовісне підтримала 91 особа, Добродар – 65 осіб,  Європейське – 44 особи. 630 осіб не підтримало жодного із варіантів.

Фото без опису

Наступний крок – обговорення з жителями міста, яке планується провести у міському Палаці культури 7 жовтня. Якщо буде на такий захід отримано дозвіл військової адміністрації.

Окрім цього на засіданні було заслухано інформацію керівників відділу культури і туризму та відділу освіти щодо вирішення питання демонтажу пам’ятника М.Ф.Ватутіна, погруддя М.Горького та виключення імені Ватутіна з назви ліцею №2.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень