Росіяни наражають цивільне населення на небезпеку, використовуючи його як «живий щит»

Дата: 19.09.2022 16:15
Кількість переглядів: 124

Фото без описуНа тимчасово окупованих територіях (ТОТ)  ворог тримає людей у страху, позбавив їх доступу до українських інформаційних ресурсів,  заполонивши простір рашистською пропагандою та брехнею про ситуацію на фронтах, намагається утриматись там за будь-яку ціну. Нав'язують нашим людям російські паспорти та усілякі псевдо референдуми, а також використовують цивільне населення, як "живий щит".

 «Живий щит» — це штатний елемент тактики російської армії: так було в Чечні, в Грузії, в Сирії. Так відбувається зараз i в Україні. Але тут вражають масштаби. Росіяни  не нехтують ніякими засобами. ініціювали офлайн-навчання в школах, навмисно створюють черги iз сотень цивільних авто на блокпостах.  Слід зазначити, що це не просто рішення командирів підрозділів. Це державна політика, це політика воєннополітичного керівництва рф. Масштаб, повне усвідомлення та спланованість у використанні цивільного населення в якості живого щита роблять воєнними злочинцями не тільки командирів на місцях, а й всю вертикаль військового керівництва рф.

У свою чергу людей на ТОТ лякає невизначеність  майбутнього, вони не можуть правильно оцінити ситуацію і  прийняти вірні рішення. Не знають як себе вести, щоб не наражати себе та своїх рідних на небезпеку.

Закликаємо жителів тимчасово зайнятих ворогом територій  зробити все від них можливе, щоб не стати "живим щитом" у ганебній політиці військових злочинців. Не дозволяйте дітям навчатися очно, знайдіть можливість покинути окуповану територію, хоча ми розуміємо наскільки це складно.  Якщо на тимчасово окупованій території не залишиться українців, це полегшить роботу наших військових, які проводять наступальні дії та звільняють території від ворога.

Допоможіть  ЗСУ здобути перемогу, виїжджайте з тимчасово окупованих територій, не дайте використати себе як «живий щит».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень