Вітання з Днем захисників та захисниць незалежної України

Дата: 14.10.2022 09:26
Кількість переглядів: 94

Щиро вітаємо з Днем захисників і захисниць України та Днем українського козацтва всіх, хто стояв і стоїть на захисті нашої держави, хто з громадянською свідомістю і самовідданістю служив і служить основним гарантом захисту її цілісності.

Для нас це свято не тільки народне, а й національне. Воно єднає всіх українців та представників інших національностей і закликає до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. Нині на території нашої країни йде війна і тисячі патріотів виконують священну місію – боронять рідну землю від ворога та звільняють Україну від окупантів.

День захисників і захисниць України відзначається в день великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці. Адже саме Свята Покрова здавна була захисницею українського козацтва, а тепер і нашого українського війська. Сучасне покоління героїв бере приклад з козаків та вояків УПА, учасників Другої світової війни, які до останнього подиху боронили неньку – Україну. Їм у спадок передалась козацька міць, волелюбність і любов до рідної землі.

Сьогодні свято оповите смутком, адже війна не буває без жертв. Гине цвіт нації, молоді люди, які могли б жити, творити та звеличувати свою державу. Віддали своє життя у боротьбі з ворогом і наші земляки: Євген Іванченко, Богдан Мороз, Сергій Голобородько, Владислав Мендруль, Олександр Попович та Ілля Рибальченко.

Відійшли у вічність ветерани сучасної війни: Ольга Зеленюк-Юріна, Віталій Вдовиченко, Олег Меретуков, Юрій Шпильовий, Олександр Брусліновський, Віталій Грицаєнко, Віктор Аксьонов, Андрій Столбовий.

Вічна пам'ять їм та всім оборонцям рідної землі, які в різні роки та століття ціною свого життя виборювали мир в Україні.

Шановні захисники і захисниці! Дякуємо вам за відданість українському народу. Ваша діяльність героїчна, ваша мужність незламна, у вас хоробрі серця і нескорені душі. І ми впевнені, що завдяки вашим зусиллям наша священна українська земля буде вільною, а країна незалежною.

Бажаємо вам міцного здоров’я на довгі роки, незламної волі, великого людського щастя, звершення мрій і бажань, добра і спокою. Будьте сильними, мужніми, відважними, наполегливими та мудрими і хай береже вас Янгол охоронець та Пречиста Боговодиця.

Зі святом вас! Слава Україні! Героям Слава!

З повагою міський голова Олександр Заборовець, Ватутінська міська рада її виконавчий комітет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень