На апаратній нараді обговорили важливі питання

Дата: 18.10.2022 16:12
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

17 жовтня міський голова Олександр Заборовець провів нараду з апаратом та керівниками структурних підрозділів міської ради, виконавчого комітету, органів виконавчої влади та комунальних служб громади на якій було обговорено низку важливих питань:

  • щодо підготовки до нового опалювального сезону. Міський голова зазначив, що за прогнозами він буде найтяжчий за всю історію незалежності України. Комунальне підприємство теплових мереж, інші комунальні заклади та установи громади виконали всі заплановані роботи. Поряд з тим до життя у холодну пору року і про збереження тепла в оселях мають подбати й самі мешканці: шляхом утеплення помешкань, заміни вікон на енергозберігаючі, придбання теплих речей, ковдр тощо. Він також додав, що на сьогодні споживачі послуг заборгували теплопостачальному підприємству значну суму коштів і це ставить під загрозу вчасно подати тепло в оселі. Тому Олександр Анатолійович звертається з проханням до всіх боржників терміново погасити борги за вже надані послуги.

Перший заступник міського голови Зоя Ляпун проінформувала:

  • про те, що у зв’язку з постійними обстрілами та ракетними ударами ворога по території України, пошкоджень та руйнувань зазнали окремі підприємства енергетики, деякі взагалі не можуть виконувати свої функції по забезпеченню електричною енергією. Тому ми маємо дати можливість енергетикам відновити їх діяльність. Для цього потрібно економно використовувати енергоресурси та, по можливості, обмежити їх споживання.
  • про розробку енергетичного менеджменту та його впровадження відповідно до Постанови Кабінету Міністрів № 1460 та про розпочату роботу з виявлення в громаді майна відумерлої спадщини та безхазяйного майна.
  • про захворюванням на COVID-19. Вона розповіла, що хвороба продовжує прогресувати і за період нового епідсезону виявлено недугу у 270 жителів громади. На сьогодні хворими є 37 осіб, з них – 1 дитина. Перебіг хвороби не тяжкий і всі хворі перебувають на амбулаторному лікуванні. Це пов’язано з тим, що нашими медиками вчасно проведено вакцинацію населення, яка наразі є єдиним шансом запобігти тяжкій формі хвороби. Нині в наявності є вакцина Коронавак та Файзер.

Ще одним важливим питанням, яке обговорили на нараді, є проведення заходів з благоустрою. Це стосується як підприємств, установ і організацій, так і приватного сектору та фізичних осіб підприємців. Міський голова закликав всіх прибрати території біля адміністративних приміщень, подбати про закріплені ділянки, упорядкувати простір біля своїх будинковолодінь та приміщень ведення бізнесу.

Фото без опису

 

На нараді також було повідомлено про відновлення роботи з понеділка навчальних закладів та дошкільних установ громади та про те, що наразі доступною є очна та дистанційна форми навчання.

Міський очільник розповів про роботу благодійної організації "Єдність та порозуміння" з якою тісно співпрацюють органи влади у питаннях допомоги нашим захисникам. Діяльність цієї організації є важливою і спрямована на придбання необхідних для військових речей, відповідно до їх потреб. Він звернувся до керівників провести у колективах відповідну інформаційну роботу та долучитися до збору коштів, адже наша допомога потрібна землякам, які  боронять країну від окупантів.

На завершення засідання міський голова подякував всім за роботу та наголосив, що зараз ми єдиним фронтом повинні наближати нашу перемогу та всіма силами підтримувати наших військових. І перемога буде за нами!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень