Українцям пообіцяли "справедливий" графік відключення електроенергії

Дата: 26.10.2022 08:37
Кількість переглядів: 113

В "Укренерго" обіцяють підготувати "справедливий" графік відключення електроенергії, який рівномірно розподілять між усіма.

Про це розповів керівник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що в енергосистемі досі спостерігається дефіцит потужності, тому компанія надалі планує застосовувати графіки відключень. Однак, невдовзі вони зачеплять усіх, адже до цього вимикали енергію нерівномірно за різними регіонами.

"Ми знаємо, що ці графіки вже стали предметом обговорення. В деяких регіонах, на жаль, вони є нерівномірними - деякі споживачі мають доступ до електрики постійно, а деякі мають постійні відключення. Цього тижня ми дуже активно працюємо з обленерго, місцевими адміністраціями, ОП для того, щоб зробити ці графіки більш рівномірними і справедливо розподілити відключення", - зауважив він.

Керівник НЕК "Укренерго" наголосив, що загалом заклики до громадян економити - не були марними.

"Ми бачимо в режимі реального часу результати економії. Навіть декілька відсотків економії енергії по всій енергосистемі допомагає нам її збалансувати. Тому ми дуже вдячні", - додав посадовець.

Звертаємось до жителів громади економно використовувати електроприлади, заощаджувати електроенергію та наголошуємо, що графіки аварійний відключень  формує і затверджує саме НЕК "Укренерго".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень