На чергову сесію міської ради буде винесене питання про перейменування ще трьох вулиць громади

Дата: 09.11.2022 16:40
Кількість переглядів: 146

Сьогодні, 9 листопада, відбулося чергове засідання комісії з найменування та перейменування назв населеного пункту, вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів, закладів та пам’ятних знаків Ватутінської міської територіальної громади.

Голова комісії Алла Чорнобай ознайомила членів комісії з результатами проведеного громадського обговорення щодо перейменування трьох вулиць громади: Горького і Лермонтова міста Ватутіне та Безіменної села Юрківки.

Вона зазначила, що проведення повторного збору пропозицій було зумовлене письмовим зверненням громадян, які були незадоволені назвами, запропонованими топонімічною комісією. Обговорення проходило шляхом заповнення гул форми, в якому взяло участь 144 особи, та збору письмових пропозицій від громадськості.

Результати обговорення пропозицій наступні:

Щодо перейменування вулиці Горького на Калинову свою думку через  гул-форму висловили 129 осіб, Підтримали пропозицію 111 осіб, що становить (86%), не підтримало – 14%. Окрім цього є звернення від жителів вулиці Горького за підписом 31 особи з проханням перейменувати вулицю Горького на вулицю Калинова.

Щодо перейменування вулиці Лермонтова на Пилипа Орлика свою думку  через гул-форму висловили 134 особи. Підтримало пропозицію 105 осіб (78,4%) осіб, не підтримало 21,6%.52 особи з числа жителів вулиці Лермонтова також надали письмову згоду на таке перейменування.

Щодо перейменування вулиці Безіменна села Юрківка на вулицю Степана Бандери - свою думку через гул-форму з цього питання висловило137 осіб. Підтримали пропозицію 60 осіб (43,8%), не підтримало - 25 осіб (18,2%), просять залишити назву без зміни 52 особи (38%). Надійшло також письмове звернення від жителів вулиці Безіменна села Юрківка за підписом 36 осіб де вони дають свою згоду на перейменування вулиці на Степана Бандери.

Заслухавши звіт, члени комісії проголосували за винесення на розгляд чергової 32-ї сесії міської ради, яка відбудеться 24 листопада, проекту рішення про перейменування зазначених вулиць.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень