В День української писемності та мови у школах громади відбулось багато цікавинок

Дата: 10.11.2022 15:42
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

🇺🇦 9 листопада, в День української писемності та мови, у навчальних закладах громади стартував шкільний етап XХIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Було також проведено низку цікавих, змістовних та патріотичних заходів, направлених на популяризацію милозвучної мови української нації та укріплення знань зі знання рідної мови.

🇺🇦 Наймасовішим було написання радіодиктанта Національної єдності, до якого долучились здобувачі освіти середньої та старшої ланки, а також педагогічні працівники.

Фото без опису

🇺🇦 Для учнів були організовані години спілкування, онлайн турнір  "Таємниці українського слова", флешмоб "Мій Шевченко",  квест "Мовограй", години культури мовлення "Слова…В вас мудрість вічна і любов жива", вікторини "Подорож океаном рідної мови" та "Ми діти твої, Україно!", конкурс читців творів Т.Г. Шевченка "Тарас Шевченко - України син",  круглий стіл  "Мова  - код нації", брейн-ринг "Мови рідної скарби".

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

🇺🇦 У бібліотеках шкіл оформлені книжкові виставки, проведені інформаційні хвилинки,  бібліографічні огляди, літературні читання, перегляди літератури "У ріднім слові – цілий світ!".

🇺🇦 Було переглянуто відеопрезентації "Біблійні мотиви у творчості Т.Г. Шевченка" та "9 листопада - День української писемності та мови" з послідуючим їх обговоренням та проведено ще багато різноманітних заходів.

Фото без описуФото без опису

🇺🇦 Варто зазначити, що  заходам з популяризації української мови в навчальних закладах приділяється особлива увага, серед яких не мале місце займають конкурси. Зокрема  на початку листопада відбувся І (шкільний) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, в якому взяли участь 174 учні 5-11 класів. 5 листопада 2022 року у Ватутінському ліцеї №1 відбувся II етап Конкурсу, в якому змагалися 14 учнів – призерів шкільного етапу, 6 із них вибороли призові місця.

🇺🇦 Ми всі маємо розуміти, що українська мова нині є не "яблуком розбрату", а об’єднавчою силою, яка зміцнює наш дух, робить нас потужною нацією, яка цінує українське і оберігає надбання своїх предків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень