Брати наші менші не іграшка, а живі істоти, які потребують нашого тепла

Дата: 16.11.2022 13:54
Кількість переглядів: 90

Фото без опису🐶🐱 Поряд з людиною завжди співіснують тварини, які є незамінними друзями, вірними охоронцями та членами родинами. Але в нашому суспільстві, нажаль, існує ганебне явище – безпритульні тварини, які викинуті недбайливими господарями напризволяще та ті, які вже народилися безпритульними.

🐶🐱 Періодично кількість безпритульних тварин збільшується, адже безвідповідальні господарі не бажають стерилізувати тваринку, а її приплід підкидають у двори, під магазини, на смітники, фактично прирікаючи котят і цуценят на загибель, адже вони залишаються без тепла, їжі і турботи.

🐶🐱 В Україні поводження з тваринами регулюється нормативними документами, за порушення яких передбачена  адміністративна та навіть кримінальна відповідальність.

🔻 Адміністративна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами передбачена статтею 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

️ Жорстоке поводження з тваринами - знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило їх мучення, завдало їм фізичного болю, страждань, але не спричинило тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, а також інші порушення правил утримання, поводження та транспортування тварин, передбачені законодавством, крім передбачених статтями 85, 87-88-2, 154 КУпАП, - тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

️ Ті самі дії, вчинені стосовно двох і більше тварин, або групою осіб, або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення - тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

🔻 Кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами передбачена статтею 299 Кримінального кодексу України. Жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, у тому числі з безпритульними тваринами, порушення правил транспортування тварин, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, нацьковування тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, а також пропаганда, публічні заклики до вчинення дій, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій - караються обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

️ Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, - караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією тварини.

️ Дії, передбачені частинами першою або другою статті 299 Кримінального кодексу України, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, або насильницькі дії щодо тварини, спрямовані на задоволення статевої пристрасті, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.

Давайте ж піклуватись про тварин, які потребують нашої уваги та захисту. У разі виявлення жорсткого поводження з тваринами звертайтесь до поліції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень