Ми нація гідних, вартих свободи і мирного життя

Дата: 21.11.2022 08:39
Кількість переглядів: 104

Фото без опису🇺🇦 21 листопада ми відзначаємо свято,яке тісно поєднує дві історичні події новітньої історії України, що змінили наш світогляд, підняли неймовірну хвилю патріотизму та значною мірою вплинули на подальший вектор розвитку країни – Помаранчева революція (2004) та Революція Гідності (2013).

🇺🇦 Потужні протести проти продажної політики тодішньої верхівки спричинили хвилю народного обурення, яке вилилось у масові акції по всій Україні, де українці гучно заявили про те, що не будуть миритись із нав’язаними цінностями, а хочуть будувати і розвивати демократичну правову державу.

🇺🇦 У 2014 році було започатковане свято День Гідності та Свободи і  відтоді ми відзначаємо його в умовах війни. Адже головні ідейні сили унепокорення України не бажають миритись з нашим волелюбним вибором. Спочатку бойові дії йшли на сході, а у лютому цього року полем битви за свободу та незалежність стала вся країна. Повномасштабна агресія росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан із його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги. Війна змусила нас активніше переосмислювати своє минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, що їх чітко було задекларовано на Майданах.

🇺🇦 Саме тому цьогорічний День Гідності та Свободи є для нас  особливим , бо, говорячи про Майдани, ми не зможемо не говорити про війну. А говорячи про війну, не можемо забувати про Майдани як місце, де українці вчилися захищати свою гідність і свободу, відстоювати незалежність своєї Батьківщини.

🇺🇦 Але нині увесь світ побачив незламність нашого українського народу, неймовірну хоробрість і відвагу наших воїнів, тому перемога над ворогом – це справа часу. Щиро сподіваємось, що вже скоро ми остаточно виженемо рашистів з нашої святої землі, відбудуємо міста і села задля щасливого і мирного життя нинішніх і прийдешніх поколінь.

🇺🇦 Щиро бажаємо всім миру і злагоди, щастя і добробуту, достатку кожній родині, козацької міці, а ще непохитної віри у нашу правду і незламність.

🇺🇦  ВИСТОЯЛИ НА МАЙДАНАХ – ПЕРЕМОЖЕМО І У ВІЙНІ!

З повагою міський голова Олександр Заборовець, Ватутінська міська рада та її виконавчий комітет

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень