З 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд буде наділений новими функціями

Дата: 23.11.2022 11:05
Кількість переглядів: 107

Фото без опису🔻 Що це за функції, як підготувався Фонд області до них? 🔻

🔸 Нагадаємо, що за рішенням Уряду з жовтня поточного року розпочалася поетапна передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг Пенсійному фонду України.

🔸 Першим етапом була передача функцій виплати призначених органами Соціального захисту населення житлових субсидій та пільг. Дані для виплат надходили до Фонду в електронному вигляді протягом жовтня-листопада. До речі, виплати проводяться незалежно від того чи є субсидіант або пільговик пенсіонером, чи ні.

🔸 Другий етап — це виконання повного циклу, що стосується субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, тобто прийом заяв і документів, призначення та виплата. Цей етап починається з 1 грудня 2022 року. Звертаємо увагу, що ми працюємо за принципом екстериторіальності, тож подати заяву на житлову субсидію та пільги можна в будь-якому сервісному центрі Фонду, незалежно від місця проживання громадян.

🔸 Окрім сервісних центрів прийом документів, для зручності мешканців, здійснюють також уповноважені особи ЦНАПів та територіальних громад. А поки триває перехідний період, функції призначення субсидій та пільг у листопаді ще виконують органи Соціального захисту населення, а фінансують виплати Пенсійний фонд України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень