У пам’яті нашого народу навіки поселилась біль – Голодомор

Дата: 26.11.2022 15:30
Кількість переглядів: 63

Фото без опису🙏🏼 Сьогодні по всій Україні жалоба, приспущені Державні Прапори, біля монументальних споруд жертвам голодоморів скорботні заходи.

Фото без опису🙏🏼 Ми вшановуємо пам'ять про наших співвітчизників, які цілеспрямованою політикою більшовиків, були винищені голодом. Історики нараховують до 10 мільйонів замордованих голодом українців, який не обирав ні по статі, ні по віку,  ні по професії, спричинивши на родючих українських чорноземах єгипетські піраміди горя і сліз.

🙏🏼  Жалобні мітинги відбулись  в усіх населених пунктах нашої громади.

Фото без опису🙏🏼 Міське керівництво взяло участь у вшануванні жертв голодоморів у селі Скаливатка, де у 1932-1933 роки голодна смерть забрала 125 скаливатчан. Мітинг відбувся біля пам’ятного знаку та на місці масового захоронення померлих від голоду.

Фото без опису

🔹 Міський голова Олександр Заборовець, звертаючись до присутніх, згадав про трагічні сторінки історії нашого народу, спричинені руснею у різні історичні періоди: про винищений Батурин, про вирізану за непокору Січ, про три голодомори, найстрашніший з яких  був у 32-33 роках ХХ століття, про нинішню війну.  Закликав свято берегти пам'ять і робити все можливе, щоб більше ніколи нашу країну не спіткало таке страшне лихо. Побажав усім мирного неба, завжди багатого столу та найшвидшої перемоги.

🙏🏼 Жертв голодоморів вшанували хвилиною мовчання, помолились за упокій їх душ до пам’ятних знаків поклали композиції з колосків, яблука та квіти.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

🕯 На завершення мітингу міський очільник закликав о 16.00 запалити у своїх оселях свічки, щоб  святий вогонь зігрів душі загиблих від голоду та освітив нашою пам’яттю їх вічний притулок у царстві Божому.

Фото без описуФото без описуФото без опису

🙏🏼 У селах Стецівка, Чичиркозівка та Стецівка старости старостинських округів разом з активами сіл також вшанували жертв голодоморів та  до пам’ятних знаків поклали композиції з колосків та квіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень