День волонтера у закладах освіти громади

Дата: 10.12.2022 13:08
Кількість переглядів: 134

🔸 5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера. Волонтер у перекладі означає добровільний помічник. Це люди, які безоплатно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога. Це не робота, а справжнє покликання.

🔹 В умовах воєнного часу поняття «волонтер» для України набуло надзвичайно важливого значення, адже це – тисячі людей, які забезпечують надійний тил нашій армії та підтримку вимушеним переселенцям. За час повномасштабної війни волонтером став кожен українець.

🔸 В закладах освіти Ватутінської територіальної громади відбулося багато заходів, які формували у здобувачів освіти поняття про волонтерство, його важливість, особливо під час війни, де розповідалось про волонтерів минулого та сучасності: проведено посвяту в волонтери, тематичні п’ятихвилинки та виховні уроки.

🔹 Здобувачі освіти доєднались до акцій: «Окопна свічка»; «Зігрій солдата»; «Тактичні навушники» в рамках яких придбали та передали на фронт смаколики разом з шкарпетками, свічками та малюнками.

🔸 Окремо слід відзначити активнісь всіх школярів громади, які допомагали збирати та пакувати гуманітарну допомогу для діток із Херсону, малювали листівки та писали привітання до Дня Святого Миколая.

🔹 Долучення дітей освітніх закладів до волонтерської діяльності та проведення заходів  виховного спрямування є важливим елементом у патріотичному вихованні підростаючого покоління.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень