14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2022 00:45
Кількість переглядів: 77

Фото без описуОдну з найбільших у світі техногенних катастроф – аварію на Чорнобильській атомній електростанції – знає і пам’ятає весь світ.

І з кожним роком ми все більше усвідомлюємо, що з усіх трагедій, які пережило людство, ця катастрофа не має аналогів, за масштабами забруднення, негативного впливу на здоров'я, соціальних та побутових умов життя. Але незмінним лишається одне – найглибша шана та повага людям, які закрили собою світ від атомного лиха.

Сьогодні, 14 грудня, ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Адже порятунком для всіх нас став подвиг людей, які з перших хвилин аварії вступили в нерівну боротьбу з невидимим ворогом та захистили світ від смертельної небезпеки. З дня ліквідації аварії не припинялася робота на зруйнованому реакторі, і в грудні 1986 року, зусиллями тисячі ліквідаторів, було споруджено об’єкт укриття, призначений захистити навколишнє середовище від подальшого забруднення.

Низький уклін усім, хто 36 рік тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працював у 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, всім, хто зупинив розбурхану ядерну стихію і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

В нашій громаді, поряд з нами, живуть люди, які відчули на собі гіркий присмак чорнобильського пилу, які працювали над ліквідацією наслідків аварій на 4-му енергоблоці ЧАЕС. Нині у громаді їх 205. Нажаль 104 наших земляка, які мужньо протистояли ядерній стихії відійшли у сиву вічність, із них 5  протягом цього року. Вічна їм пам'ять і глибока шана.

Шановні ліквідатори! Щиро бажаємо всім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, добра й злагоди, а ще жити в мирній та вільній країні, без ядерної загрози.

І нехай завжди поруч з вами буде людська подяка за добрі справи!

З повагою міський голова Олександр Заборовець, міська рада та її виконавчий комітет

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень