Розпочато формування Реєстру ВПО, які потребують житла для тимчасового проживання

Дата: 20.12.2022 12:13
Кількість переглядів: 99

Фото без описуШановні внутрішньо переміщені особи, розпочато формування Реєстру осіб, які потребують житла для тимчасового проживання.

️ Порядок взяття (зняття) ВПО на облік громадян, які потребують житло для тимчасового проживання, визначені постановою КМУ від 29.04.2022 №495 "Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб".

Згідно з п.7 Порядку внутрішньо переміщеній особі та членам її сім’ї безоплатно надається житлове приміщення з фонду за місцем фактичного проживання/перебування в межах території уповноважених органів в розмірі не менш як 6 кв. метрів на одну особу.

️ Для взяття на облік громадян, які потребують житло для тимчасового проживання, потрібно звернутись у відділ житлово комунального господарства виконавчого комітету (кабінет №:10) та надати  такі документи: ⤵️

  1. Заява про взяття на облік ВПО, які потребують надання житлового приміщення для тимчасового проживання з фонду житла для тимчасового проживання ВПО.
  2. Копії документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.
  3. Копія довідки ВПО про взяття на облік в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб та копії відповідних довідок членів сім’ї (за наявності).
  4. Копії документів, виданих органами державної реєстрації актів цивільного стану або судом, що підтверджують родинні відносини заявника та всіх членів його сім’ї (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, посвідчення опікуна або піклувальника тощо).
  5. Копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному територіальному органу ДФС і мають відмітку в паспорті громадянина України).
  6. Копії документів, що підтверджують підстави пріоритетності в наданні ВПО житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання ВПО. Факт знищення або пошкодження житла, яке призвело до неможливості його використання за призначенням, підтверджується особистою заявою заявника та членів його сім’ї.
  7. Документи, що посвідчують особу представника (у разі подання заяви уповноваженим представником) та копія довіренності.

 

➡️ При взятті на облік ВПО, які потребують житло для тимчасового проживання, необхідно враховувати наступне: ⤵️

  • Житлові приміщення з фонду надаються з урахуванням потреби різних соціальних груп, з метою забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.
  • Першочергове право на забезпечення житловим приміщенням з фонду мають багатодітні сім’ї; сім’ї з дітьми; вагітні жінки; особи, які втратили працездатність; особи пенсійного віку з числа тих, житло яких було зруйновано або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії Російської Федерації.
  • Житлові приміщення з фондів житла для тимчасового проживання ВПО безоплатно надаються ВПО та членам їх сімей у тимчасове користування на строк до одного року з можливістю продовження на наступний строк у разі відсутності змін у їх статусі та якщо вони не набули іншого місця проживання.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень