В громаді відзначили День Соборності України

Дата: 21.01.2023 21:00
Кількість переглядів: 143

Фото без описуЗ нагоди визначного свята державності, Дня Соборності України, в міському Палаці культури відбулись урочистості. Зі святом всіх привітав міський голова Олександр Заборовець, який у своєму виступі наголосив, що 22 січня 1919 року, коли було проголошено Акт про об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, народ України вкотре довів прагнення українців, століттями розділених різними державами та імперіями, жити в соборній, вільній і незалежній державі.

- Протягом століть українці зі зброєю в руках відстоювали своє право на свободу, мову та споконвічні традиції. І вже в 21 столітті на долю нашої держави випали нові виклики: Революція Гідності, анексія територій та війна, яку розв’язала путінська росія. Радянська та російська пропаганда завжди нав’язували нам переконання, що українці діляться на “східняків” і “западенців”. Проте в сучасному спротиві російській агресії ми довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає своє майбутнє. Таким чином, антиукраїнська пропаганда зазнала краху, - звучало у виступі очільника громади.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять полеглих Героїв визвольних війн минулих століть та сьогодення, серед яких є і наші земляки Євген Іванченко та Богдан Мороз, що загинули під час виконання військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, та захисників, які відали свої молоді життя під час повномасштабного вторгнення путінської орди: Сергія Голобородька, Владислава Мендруля, Олександра Поповича, Владислава Забудського, Іллю Рибальченка, Івана Сипливого, Сергія Герилевича, Андрія Самойленка, Олега Савчука, а також тих, чиї серця перестали битися вже після повернення додому: Віктора Аксьонова, Олександра Брусліновського, Віталія Вдовиченка, Віталія Грицаєнка, Олега Меретукова, Ольгу Зеленюк – Юріну, Андрія Столбового, Юрія Шпильового.

Фото без опису

На завершення виступу Олександр Анатолійович зазначив, що свято Соборності в черговий раз нагадує про найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності – сила, в розділенні – поразка. Тому ми й показуємо небачене до цього часу єднання. Ми  витримаємо всі негаразди, вистоїмо і перемога буде за нами! "Україна соборна. Разом до перемоги!”

Фото без опису

Міський голова виконав почесну місію нагородження та вручив Почесну грамоту Черкаської обласної ради виконуючому обов’язки начальника відділу освіти, депутату Ватутінської міської ради VIII скликання Сергію Бурбелі, Почесну грамоту виконавчого комітету Ватутінської міської ради Ярославу Бобку та Тетяні Сопінській – волонтерам Ватутінської міської територіальної громади, членам Ватутінського осередку ГО "СІЧ", а також Павлу Поповичу - фізичній особі – підприємцю Ватутінської міської територіальної громади. Подякою міського голови відзначено керівника ТОВ "ВІН-ГРУП", фінансового директора торгової марки "КЛІМОВИЧ" Катерину Злобіну.

Фото без опису

Також міський голова вручив Грамоту 3 окремої танкової залізної бригади благодійній організації "Єдність та порозуміння" та її керівнику Світлані Лукашенко.

Фото без опису

Подарунком до свята став фестиваль українського фольклору «Народна криниця». Яскраві виступи народного аматорського оркестру народних інструментів та його солістів Ольги Матвійчук і Михайла Крижановського, вокалістки Лілії Пащенко,

Фото без опису

фольклорного ансамблю «Скаливатчанка» Скаливатського сільського Будинку культури, аматорського фольклорного вокального жіночого колективу «Вербиченька» Стецівського сільського Будинку культури, аматорського жіночого фольклорного ансамблю «Джерело» Чичиркозівського сільського будинку культури, ансамблю народної пісні «Калина»,

Фото без опису

народного аматорського хору духовної музики «Відродження», студії естрадного вокалу «Ліга співу», дуету скрипалів у складі Софії Рукавішнікової та Іллі Козія, юного піаніста Артема Залізного, народного аматорського рок – гурту «Постскриптум», троїстих музиків Юрківського сільського Будинку культури,

Фото без опису

дуету у складі Володимира та Анастасії Пухальських подарували глядачам неймовірне задоволення від спілкування з багатогранним розмаїттям українського мистецтва.

Фото без опису

Всім учасникам фестивалю міський голова Олександр Заборовець вручив дипломи.

Фото без опису

Концерт був благодійний. Зібрані кошти в сумі 3505 грн будуть передані громадській організації «Єдність та порозуміння».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень