Гіркі спомини і біль від втрат із ними все життя

Дата: 15.02.2023 12:35
Кількість переглядів: 96

️ Сьогодні біля пам’ятного комплексу воїнам-інтернаціоналістам  у Сквері Пам'ять зібрались ветерани локальних воєн за межами нашої держави,щоб згадати свою обпалену війною юність та загиблих бойових побратимів.

️ Разом із ними у заходах з вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан взяла участь секретар міської ради Алла Чорнобай.

️ Звертаючись до колишніх воїнів вона привітала їх зі святом та наголосила, що вони завжди були, є і будуть прикладом мужності, відваги,зразком людей, для яких Обов'язок це не просто слово, а норма поведінки, суть життя. Побажала ветеранам здоров'я, витримки, родинної злагоди, мирного неба та  не втрачати бойового братерства.

️ Алла Анатоліївна також вручила учасникам Української спілки ветеранів Афганістану м.Ватутіне медалі "За громадянську мужність".

️ Голова Спілки Валерій Нестеренко вітаючи своїх бойових побратимом з річницею виведення військ з Афганістану згадав про страшні і до цього часу болючі будні Афганської війни. Наголосив, що здобувши бойову майстерність, "афганці" не втратили її і в мирний час та завжди стояли і стоять на стороні Справедливості: перша сотня на Майдані під час Революції Гідності була утворена з воїнів-інтернаціоналістів, воїни-афганці стали кістяком при формуванні батальйону "Айдар" та й нині багато колишніх учасників війни в Афганістані боронять рідну землю від рашистської навали, проявляючи військову мудрість, мужність і відвагу.

️ Валерій Іванович також вручив членам Спілки  відзнаки, значки, посвідчення, а також матеріальну допомогу вдовам колишніх членів організації та батькам загиблого в Афганістані Вадима Свердліченка.

️ У знак світлої пам'яті про загиблих на чужині під час військових конфліктів та ветеранів, які відійшли у Вічність у післявоєнний період, всі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували їх хвилиною мовчання.

️ Традиційно після заходу спільне фото.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень