20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2023 08:37
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

🔹🔸 Щороку в цей день ми згадуємо ще одну трагічну і величну сторінку в непростій історії України - День Героїв Небесної Сотні, який встановлений Указом Президента України з метою гідного вшанування подвигу Героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

🔹🔸 В ті буремні революційні дні усе почалося зі студентів, які вийшли на Майдан аби висловити свій протест і показати, що проросійському режиму в Україні не місце, вони прагнули бачити Україну частиною Європейського Союзу.

🔹🔸 Згодом до них долучились люди різні за віком, національністю, вподобаннями та професіями. Вони до останнього стояли на Майдані, беззахисні проти свавілля підрозділів беркуту та снайперських куль.

🕯 9 років тому Герої Небесної Сотні стали першими жертвами російсько – української війни – першою її битвою. Їх імена назавжди закарбовані у новітній історії України, адже вони ті, хто ламали систему, йшли проти неї та змінювали хід історії.

🕯 І сьогодні, будуючи нову державу, ми повинні пам’ятати, за що загинула Небесна Сотня. Схиляємо голови перед подвигом тих, хто ціною власного життя відстояв право держави йти демократичним шляхом, всіх, хто нині продовжує справу майданівців обороняючи країну від скаженого окупанта.

🕯 Вічна слава Героям Небесної Сотні і Небесної Січі!

🇺🇦 Слава Україні! 🇺🇦

З повагою міський голова Олександр Заборовець, міська рада та її виконавчий комітет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень