Звернення з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Дата: 26.02.2023 10:26
Кількість переглядів: 73

Фото без опису26 лютого Україна відзначає День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Саме в цей день у 2014 році в Сімферополі відбувся масовий мітинг, організований Меджлісом кримськотатарського народу. Кримські татари, українці, представники інших національностей відважно вийшли під будівлю Кримського парламенту на підтримку територіальної цілісності України. Ця подія стала символом опору окупації, яка триває вже дев’ять років.

Переслідування корінного народу півострова, кримських татар, які не визнали окупації, заборона Меджлісу – ці та інші порушення прав людини та норм демократії, за якими живе весь цивілізований світ, абсолютно неприпустимі.

Сьогодні Україна продовжує об’єднувати міжнародні зусилля, щоб повернути Крим Україні та всі тимчасово окуповані території України, і притягти Росію до відповідальності за скоєні злочини. І вся світова спільнота підтримує нас у цій боротьбі.

Повернення Криму Україні – це мета Президента Володимира Зеленського. Це бажання і громадянська позиція кожного свідомого громадянина нашої держави. Більш того, це вже є частиною нашої національної ідеї.

Ми всі впевнені, що день, коли український прапор замайорить над Кримським парламентом у Сімферополі, обов’язково настане.

Крим – це Україна.

Міський голова Олександр Заборовець, міська рада та її виконавчий комітет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень