Поліомієліт повернувся в Україну. Що потрібно знати батькам

Дата: 02.03.2023 17:37
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

🔸 Поліомієліт – високо заразне вірусне захворювання, що може викликати невиліковний параліч і призвести до смерті.

🔸 У кінці 2021 року в Україні зафіксували спалах поліомієліту. Станом на середину квітня 2022 року від захворювання постраждало більше ніж 20 дітей. У двох із них розвинувся параліч. Вірус поліомієліту продовжує циркулювати у навколишньому середовищі в Україні та становить небезпеку.

🔸 Хворобу викликають поліовіруси, що потрапляють до організму зазвичай через немиті руки та іноді через брудну воду. Вражаючи нервову систему людини, поліовірус може призвести до незворотних рухових розладів та навіть смерті людини протягом кількох годин. В абсолютній більшості випадків носіїв поліомієліту, які поширюють його, неможливо виявити вчасно – через відсутність взагалі будь - яких ознак хвороби. Ліків проти поліомієліту не існує.

🔸 Єдиним надійним способом запобігти розвитку поліомієліту є вакцинація. В Україні вакцинацію дітей для профілактики поліомієліту здійснюють у віці 2,4 місяців інактивованою поліомієлітною вакциною та 6,18 місяців й 6,14 років оральною вакциною із ослабленим вірусом. Якщо дитина не щеплена проти поліомієліту, то потрібно негайно отримати як мінімум 3 дози вакцини з інтервалом 1 місяць між кожною з доз.    

🔸 Багато людей вимушено змінюють місце проживання та знаходяться в умовах, де ризик поширення інфекційних хвороб збільшується, тому важливо знати, як захистити своїх дітей від небезпечного захворювання на поліомієліт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень