Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про заборону спалювати рослинність

Дата: 14.03.2023 10:16
Кількість переглядів: 50

🔥  З настанням теплої погоди люди виходять на свої присадибні ділянки, упорядковують території біля будинків, прибирають від накопиченого за зиму сміття, обрізають дерева і, як наслідок, можуть виникати масові випадки самовільного випалювання сухої рослинності, її залишків та опалого листя.

Фото без опису

🔥  Під час воєнного стану це спричиняє додаткову небезпеку, відбувається відволікання від виконання завдань аварійно рятувальних підрозділів, правоохоронних органів та військовослужбовців, внаслідок чого, знижується обороноздатність країни.

Фото без опису

❗️  Ми неодноразово попереджали про заборону на такі дії, але все ж випадки трапляються. Тому нагадуємо, що за спалювання сухої рослинності, яка у військовий час може прирівнюватися до диверсійної діяльності, відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачене покарання у вигляді  накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 грн, та на посадових осіб від 15300 до 21420 грн. Ті самі дії, вчинені в межах природно-заповідного фонду, - на громадян від 6120 до 12240 грн та на посадових осіб від 21420 до 30600 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень