Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування потребує посиленої уваги

Дата: 17.03.2023 16:29
Кількість переглядів: 105

Фото без опису🔸 На черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини, яке відбулось нещодавно під головуванням міського голови Олександра Заборовця, розглянуто питання про стан роботи щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

🔸 Як зазначила доповідач, начальник служби у справах дітей Надія Оришич, протягом 2022 року роботу на території громади з різних причин зменшилась кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а отже і сімей, в яких вони виховувались.

🔸 Голова комісії Олександр Заборовець наголосив на необхідності поліпшення у 2023 році роботи щодо інформування мешканців громади про порядок взяття на облік кандидатів в опікуни, прийомні батьки та батьки-вихователі, особливості навчання кандидатів та підбору дітей для влаштування в сім’ї.

🔸 Незважаючи на складності, пов’язані із запровадженням на території України воєнного стану, службою у справах дітей значну увагу було приділено усиновленню, як пріоритетній формі сімейного виховання категорійних дітей. Протягом року на облік взято 2 сім’ї кандидатів в усиновлювачі, з них в одній вже проживає усиновлена дитина. Триває пошук дитини для інших кандидатів.

🔸 Крім зазначеного планового питання за засіданні комісії розглянуто також  заяви громадян з питань захисту житлових прав дітей, підготовлено 2 проекти рішень виконавчого комітету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень