Відбулось планове засідання комісії з питань захисту прав дитини

Дата: 14.04.2023 19:30
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

13 квітня, під головуванням міського голови Олександра Заборовця, відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому було проведено моніторинг стану роботи суб’єктів соціальної роботи з сім’ями та дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, розглянуті заяви щодо надання неповнолітній дитині статусу постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, про надання дозволу на здійснення правочину щодо нерухомого майна, щодо визначення способів участі батька з малолітньою донькою, а також затверджено індивідуальні плани соціального захисту дитини, позбавленої батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах ;

Заслухавши інформацію доповідача про роботу щодо соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в умовах воєнного стану Олександр  Заборовець наголосив на необхідності забезпечення своєчасного виявлення випадків сімейного неблагополуччя та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, посилити взаємодію та взаємоінформування між суб’єктами соціальної роботи та сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах.

Доповідачем питань порядку денного виступила головний спеціаліст служби у справах дітей Алла Табачишин, яка ознайомила членів комісії із заявою та поданими документами щодо надання дитині, яка зазнала психологічного насильства статусу постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфлікті, відповідає чинному законодавству.  

Із заявами громадян щодо призначення днів і годин побачень з дитиною присутніх ознайомив голова комісії Олександр Заборовець, який наголосив на необхідності прийняття об’єктивного рішення в найкращих інтересах дитини. З даного питання були заслухані заявники, які аргументували причини звернення, відповіли на запитання членів комісії. Після обговорення членами комісії прийнято рішення з урахуванням інтересів дитини. 

Фото без опису

Також Алла Табачишин поінформувала членів комісії про заяви громадян  щодо надання дозволу на дарування житла, де право користування має малолітня дитина. Обставин для відмови у вчиненні зазначених правочину не виявлено, прийнято рішення про можливість надання дозволу.

Завершилося засідання затвердженням індивідуальних планів соціального захисту дитини, позбавленої батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень