Звернення міського голови з нагоди 37-ї річниці аварії на ЧАЕС та Міжнародного дня вшанування жертв радіаційних катастроф

Дата: 26.04.2023 05:00
Кількість переглядів: 104

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, потерпілі від її наслідків, жителі громади!

Фото без опису

Тридцять сім років тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа. Вона забрала життя і здоров’я тисяч людей та спричинила екологічне лихо на значних територіях. Після аварії утворилася радіоактивна хмара, яка накрила не лише Україну, Білорусь та Росію, але й більшу частину Європи від Польщі до Великої Британії, від Греції до Швейцарії.

Смертоносна радіація вивільнилась з оков і почала свої нищівні жнива, вона вражала людей, отруювала ліси і ріки, а родючі землі ставали мертвими на роки.

 

А в долі людей увійшло забуте з часів Другої світової війни слово евакуація. Жителі Прип’яті, Чорнобиля та навколишніх сіл залишали свої домівки і ніхто тоді навіть не здогадувався, що більше не повернеться до рідного дому.

Серед ліквідаторів наслідків аварії на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС було чимало й мешканців нашої громади. Вони не шкодуючи себе, ризикуючи власним життям захистили світ від радіаційного лиха. Багато з учасників ліквідації аварії, на жаль, уже відійшли у вічність. Вічна їм пам'ять і наша щира подяка.

Низько вклоняємось всім ліквідаторам нашої громади, які в ті тяжкі дні, у надскладних умовах працювали в зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки трагедії.

Щиро зичимо всім, кого обпалило чорнобильське пекло, міцного здоров’я, довголіття, життєвої енергії, сімейного затишку, злагоди, щастя й добра. Нехай завжди поруч з вами буде людська вдячність, повага та турбота, більше ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а на нашій землі панує мир, спокій і безпека.

 

З повагою міський голова Олександр Заборовець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень