Аварія на ЧАЕС - ця біль Україні донині болить

Дата: 26.04.2023 14:42
Кількість переглядів: 89

Фото без описуСьогодні скорботний день для всієї України – 37 років тому на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталась аварія, яка призвела до ядерного забруднення значних територій та змінила долі тисячі людей.

▪️ З нагоди Дня вшанування  жертв ядерних катастроф у Сквері «Пам'ять» біля пам’ятного знаку чорнобильцям відбулись меморіальні заходи в яких взяли участь керівники громади, представник народного депутата України Сергія Нагорняка, чорнобильці, духовенство та небайдужі містяни.

Фото без описуФото без опису

🙏 Настоятель Церкви Успіння Пресвятої Богородиці батюшка Мирон відправив поминальну панахиду під час якої зачитав імена всіх земляків, обпалених Чорнобильською катастрофою, які відійшли у Вічність.

Фото без опису

🔹 Зі щирими словами вдячності до учасників ліквідаційних робіт на атомній електростанції звернувся міський голова Олександр Заборовець. Він подякував їм за жертовність, відвагу і наполегливість при подоланні  наслідків найбільшої ядерної катастрофи ХХ століття. Побажав всім міцного здоров’я, родинного тепла, злагоди, щастя та мирного неба. Очільник громади наголосив, що українці  змогли приборкати невидимого атомного ворога, зможуть здолати і окупантів, які посягнули на цілісність і незалежність нашої держави.

Фото без опису

🔸 За значний особистий внесок у заходах з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, активну участь у роботі Ватутінської міської в Черкаській області громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" по соціальному захисту осіб, потерпілих від аварії на ЧАЕС Почесними грамотами виконавчого комітету були відзначені ліквідатори Леонід Виноград, Сергій Загорулько, Петро Матула, Павло Пузь та Петро Солом’яний.

Фото без описуФото без описуФото без опису

🌷 Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень