У нашій громаді не місце чуткам

Дата: 28.04.2023 16:57
Кількість переглядів: 209

Фото без описуОстаннім часом громадою ширяться чутки щодо долі нашої лікарні. Деякі «активісти» намагаються спотворити ситуацію і лякають жителів громади закриттям медичного закладу.

З метою недопущення розповсюдження недостовірної інформації та маніпуляцій зі сторони окремих громадян, надаємо ВИТЯГ З ПРОТОКОЛУ СПІЛЬНОГО ЗАСІДАННЯ ДЕПУТАТСЬКИХ КОМІСІЙ від 27 квітня 2023 року

ВИТЯГ З ПРОТОКОЛУ № 38

спільного засідання постійних комісій Ватутінської міської ради

Комісії з питань Регламенту, депутатської діяльності і етики та розвитку місцевого самоврядування, комісії планово-бюджетної та з питань інвестицій, комісії з питань роботи підприємств промисловості, сільського господарства, комунального господарства, будівництва, транспорту, зв’язку, екології та раціонального земле та природокористування, комісії з питань освіти, культури, охорони здоров`я, соціального забезпечення та у справах молоді та спорту, комісії з питань правопорядку, боротьби з організованою злочинністю, торгівельного, побутового обслуговування та захисту прав споживачів

м. Ватутіне  27.04.2023

Присутні:  18осіб

Алла ЧОРНОБАЙ - секретар міської ради

Голова спільного засідання:     Ілля УЛЬЯНОВ

Секретар комісії:   Тетяна БЕБІК

Депутати члени постійних комісій: Сергій БУРБЕЛО, Костянтин ГОРБЕНКО, Вікторія ЗАБУДСЬКА, Алла ЗАЖИРЄЛОВА, Олександр ЗУБЕНКО, Маргарита КРАВЧЕНКО, Станіслав КОЛЯДА, Олександр КЛИМЧУК, Олександр МАМАЛАТ, Микола ПАВЛЕНКО, Олег СТУПНИК, Алла ТАБАЧИШИН, Людмила ХРАМЦОВА, Олена ЧОРНОВІЛ, Олександр ШИРШОВ.

Запрошені: Олександр ЗАБОРОВЕЦЬ – міський голова, Зоя ЛЯПУН – перший заступник міського голови; Юрій КУБЯВКА- заступник міського голови; Валерій ПІНЬКАС – начальник фінансового управління, Олена МАТВІЄВА- староста Чичиркозівського старостинського округу, Тетяна БРУСЛІНОВСЬКА- староста Стецівського старостинського округу, Світлана СТРИЖИКОЗА - начальник відділу персоніфікованого обліку пільгової категорії громадян, Валерій ПІНЬКАС – начальник фінансового управління, Оксана ДОВГАЛЬ- начальник відділу управлінням комунальною власністю міста Ватутіного, Сергій ЧАДНИЙ - начальник відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи виконавчого комітету, Олена НОРІКОВА – начальник ВУЖКГ, Олег ШИЯН– головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

Депутати Олег СТУПНИК та Маргарита КРАВЧЕНКО запропонували перед початком розгляду питань порядку денного розглянути питання про проект планів розвитку госпітальних округів в частині погодження спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

Підсумки голосування: "за"-17 ;"проти" - 0 ; "утримався"  - 0

З означеного питання заслухали першого заступника міського голови Зою ЛЯПУН, яка повідомила, що держава розпочала 3 етап медичної реформи. До 01.05.2023 громади повинні подати  свої пропозиції до обласних адміністрацій щодо входження чи не входження до спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

В  понеділок 24.04.2023 депутати міської ради обговорювали питання щодо функціонування міської лікарні в наступних роках і вирішили залишити Ватутінську міську лікарню, як лікарню громади, про що було проінформовано управління охорони здоров’я ЧОВА та Звенигородську районну військову адміністрацію. 

Перший заступник зазначила, що 26.04.2023 року надійшов терміновий лист Управління охорони здоров’я Черкаської обласної військової адміністрації  з пропозицією погодити запропонований проект планів розвитку госпітальних округів на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2023 №174 "Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я".  Інформацію необхідно подати  до 15.00 години  27.04.2023. Вона звернулася до депутатів з проханням донести інформацію до виборців про те, що міська рада докладала і докладає зусиль для розвитку міської лікарні і чутки, які ширяться містом про закриття закладу це повна нісенітниця. До депутатів була доведена інформація як в 4 районах області громади вирішують питання подальшого розвитку медичної мережі. Було наголошено на тому, що мережа закладів охорони здоров’я буде включати:

- надкластерні, кластерні заклади, які будуть розміщені в м. Черкаси,

- кластерні заклади також будуть сформовані в адміністративних центрах районів

- загальні заклади охорони здоров’я.

В Звенигородському районі по проекту, який надала ЧОВА, плануються: 

- 1 кластерний заклад в м. Звенигородка, до якого доєднується Катеринопільська лікарня;

  • 2 загальні заклади охорони здоров’я (Шполянська лікарня,  Тальнівська лікарня).

До спроможної мережі  не входять  Ватутінська та Лисянська лікарні в зв’язку з тим, що депутатами була обрана пропозиція залишити міську лікарню, як лікарню громади.

 

Зоя ЛЯПУН повідомила про те, що відповідно до вимог законодавства, в разі обрання пропозиції "лікарні громади" буде зупинена робота екстренної допомоги (жителі громади, в разі виклику швидкої допомоги будуть доставлятися в кластерну лікарню), крім того держава буде направляти кошти для придбання дороговартісного обладнання,  проведення капітальних ремонтів та реконструкції лише в ті заклади, які ввійдуть до спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

 Також заслухали директора КНП "Ватутінська міська лікарня Ватутінської міської ради" Віктора ТАБАЧИШИН, медичного директора Віту БЕРЕГОВЕНКО, які запевнили депутатів, що лікарня самостійно справиться з ризиками.

  В обговоренні взяли участь       депутати: Олег СТУПНИК, Маргарита КРАВЧЕНКО, Олександр ШИРШОВ, Костянтин ГОРБЕНКО, Алла ЗАЖИРЄЛОВА, Сергій БУРБЕЛО.

Після обговорення, депутати схвалили запропонований Черкаською обласною військовою адміністрацією проект спроможної мережі закладів охорони здоров’я, за раніше сформованою ними пропозицією, в частині визначення того, що Ватутінська міська лікарня буде лікарнею громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень