Ми пам’ятаємо…

Дата: 08.05.2023 17:25
Кількість переглядів: 81

🔹 Відходять в минуле спогади про обпалені вогнем роки найкровопролитнішої війни ХХ століття. Але у віках не померкне пам'ять про тих людей, які мужністю, відвагою, знаннями, любов’ю до батьківщини, часом ціною власного життя наближали перемогу.

Фото без опису

🔹 Сьогодні, з нагоди Дня пам’яті та примирення вся Україна разом з іншими демократичними державами та народами вшановує пам’ять усіх, чиє життя забрала війна.

🔹 Заходи з вшанування відбулись і в нашій громаді.  Біля «братської могили» на Монументі Слави зібралися керівництво міста, депутати міської ради, керівники підприємств, установ та організації, а також жителі громади.

Фото без опису

🔹  З промовою до присутніх звернувся міський голова Олександр Заборовець, який зазначив, що сьогодні ми віддаємо данину шани нашим дідам та прадідам, які дорогою ціною вибороли перемогу над нацизмом у найстрашнішій війні ХХ століття. Наш земний уклін усім, хто визволяв країну від фашистської навали, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.

Фото без опису

️  "Це свято уже два роки поспіль ми відзначаємо в умовах повномасштабної війни. Але тепер це вже путінська росія, яка увібрала в себе злочинні діяння нацизму та комунізму. Нелюди, які руйнують і дотла спалюють наші міста та села, вбирають та катують наших людей в найближчому майбутньому понесуть справедливе покарання. А ми обов’язково здобудемо перемогу, захистимо  територіальну цілісність та незалежність України. Ми змогли подолати нацизм – переможемо і рашизм" – йшлося у виступі міського голови.

🔹  Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, поклали квіти до братської могили.

Фото без опису

🔹 Керівники громади також вклонились пам’яті загиблих воїнів, які покояться у братській могилі в селі Скаливатка та відвідали могилу скаливатчанина Андрія Максимовича Шраменка, повного кавалера Ордена Слави.

Фото без опису

Фото без опису

🔹  Такі ж заходи відбулися і в старостинських округах громади: селах Стецівка, Чичиркозівка та Юрківка. Старости старостинських округів, підприємці, діти з навчальних закладів, жителі сіл вшанували своїх односельців, які пройшли вогненними дорогами Другої світової, та загиблих бійців, які звільняли край від ворога і знайшли останній спочинок у селах громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

🔹  Ми завжди будемо пам’ятати про цей безсмертний приклад самопожертви та відваги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень