9 травня - День Європи

Дата: 09.05.2023 10:40
Кількість переглядів: 112

Фото без опису✨ 8 травня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 9 травня Дня Європи спільно із Європейським Союзом.

✨ В указі зазначено, що День Європи встановлюється "усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань".

Це свято має ше одну назву День декларації Шумана. Воно несе в собі політичний характер та відзначається всіма країнами членами Європейського Союзу, а також Україною, Туреччиною та Молдовою.

💫 Європейський Союз був утворений у 1950 році, як великий та могутній економічний простір, що має свої закони. Затверджено його було декларацією Шумана, міністра закордонних справ Франції, як союз вугільно-металевої промисловості Франції та Німеччини, звідси й друга назва. На ділі це означало, що між країнами є вільна торгівля, а також громадяни будь-якої з них мали змогу жити та працювати в іншій без якихось спеціальних документів.

Прапор Європейського Союзу є символом дати. В це свято варто згадати про Європейські цінності, які українці виборюють щоденно, а також зробити свій вклад, який наблизить до Європи — покращити довкілля, прибрати сміття, допомогти ближньому.

💫 Відзначаючи День Європи 9 травня разом з іншими європейськими країнами, ми підкреслюємо нашу єдність та силу, нашу віру в європейський інтеграційний проєкт, як рушія розвитку та миру на континенті. Тут, в Україні, ми разом пишемо новий розділ історії Вільної Європи.

💫 Разом з тим ми ніколи не забудемо подвиги сотень тисяч українців, які зробили можливою перемогу у Другій світовій війні ціною свого здоров’я та життя. Ми пам’ятаємо усі країни та народи, які доклали зусиль для знищення нацистського зла. І нині, через 78 років, ми знову разом з Європою обороняємося від зла, але вже у обличчі путінської росії. Ми боремося за спільне мирне майбутнє, наближаємо спільну Перемогу! Тому обов’язково переможемо!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень