Привітали зі святом ветерана Другої світової війни

Дата: 09.05.2023 17:22
Кількість переглядів: 61

Юність цієї чарівної, не дивлячись на поважний вік, активної жінки обпалена реаліями Другої світової війни. Діна Митрофанівна Татієвська з лютого 1942 року у 16-річному віці потрапила в медичний евакопотяг, де спочатку була санітаркою. Через три місяці, після короткотривалих курсів, її зарахували медичною сестрою.

Фото без опису

Пройшла всю війну, від смерті  врятувала не одну тисячу бійців, допомагала в лікуванні, була сестрою милосердя, адже поранені воїни потребували моральної підтримки не менше чим ліків.

Під час виконання своїх обов’язків отримала тяжке поранення, яке мало не коштувало їй життя. Але наперекір прогнозам, вижила і  продовжила працювати на перемогу.

Для Діни Митрофанівни військова служба закінчилась  у 1946 році в румунському місті Брашов.

З Днем пам’яті та примирення і Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні єдиного у нашій громаді ветерана, безпосереднього учасника бойових дій періоду 1939-1945 років,  привітали міський голова Олександр Заборовець та керуючий справами виконавчого комітету Лариса Гурцак.

Фото без опису

Вони подарували ветеранці квіти, солодощі та подарунок. Побажали їй залишатись такою ж активною, щоб не підводило здоров’я, дочекатись перемоги і в сучасній війні та обов’язково при фізичній і духовній міці зустріти віковий ювілей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень