Цей жах український народ виніс на своїх плечах - пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 19.05.2023 14:19
Кількість переглядів: 57

Фото без опису◾️ Третя неділя травня у нашій державі скорботний день. Ми вшановують пам’ять мільйонів людей, яких жорстокий тоталітарний сталінських режим у 1937-1938 роках без суда і слідства визнав "ворогами народу", тому їх розстрілювали, засилали у безлюдні землі, ув’язнювати у концтабори. 

◾️ На території нашої громади пам’ятний знак жертвам політичних репресій встановлено у селі Скаливатка, жителі якого зазнали утисків та репресій під час "Великого терору" та були репресовані. Тут і відбувся мітинг за участю керівників громади та скаливатчан, які прийшли пом'янути своїх односельців.

Фото без опису

🔹 Звертаючись до учасників жалобного заходу, міський голова Олександр Заборовець наголосив, що ми повинні пам'ятати скорботні сторінки історії нашого народу і тих безневинних предків, які стали жертвами злочинної політики тодішньої імперської влади. І нині робити все можливе, щоб не допустити на нашій землі подібного лиха та позбутись надокучливого сусіда, який прийшов із війною і несе країні розруху і смерть.

Фото без опису

🔹 Директор сільського Будинку культури Ніна Гаркавенко навела невтішну статистику наслідків репресій, зазначивши, що за даними  розсекречених архівів і документів СБУ, в Україні з 1935 по 1951 рік жертвами політичних репресій стало понад 2 млн. 800 тис. людей. Серед них і жителі сіл громади: 25 осіб з села Скаливатка, 21 особа із Стецівки, 56 із Юрківки та 10 з Чичиркозівки. 8 осіб мали статус репресованих з числа жителів Ватутіного.

🕯🌺 Учасники мітингу вшанували пам'ять  репресованих хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знаку та запалили поминальні лампадки.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень