Їх іменами названі вулиці громади – ЄВГЕН ІВАНЧЕНКО

Дата: 21.05.2023 12:00
Кількість переглядів: 96

Фото без опису🔷🔶 Колишня вулиця Кірова міста Ватутіне з 2016 року носить ім’я нашого загиблого земляка, учасника антитерористичної операції Євгена Миколайовича Іванченка.

🔹 Він народився 21 травня 1978 року в місті Ватутіне, і сьогодні йому мало б виповнитися 45 років.

📚З 1985 по 1993 рік він навчався в загальноосвітній школі № 2, в якій закінчив 9 класів. Потім було навчання у Ватутінському професійно – технічному училищі № 2, по закінченню якого отримав спеціальність електрогазозварник та в Тальянківському аграрному технікумі.

🔹🔸З 1996 по 1998 року служив в Збройних Силах України в м.Балаклава на катері морської охорони «Полтава».

🔹🔸За отриманою професією працював у м.Києві та Росії.

🪖Навесні 2015 року був призваний на військову службу до лав ЗСУ, тільки уже за контрактом. Спочатку пройшов підготовку на Яворівському полігоні, після чого направлений на службу в Очаків, а згодом в Ульянівку на Миколаївщині.

🕯А потім був Маріуполь та Широкине, де Євген Миколайович служив в 501-му окремому батальйоні морської піхоти (36-а окрема бригада морської піхоти), і мав звання старшина 2 статті.

🕯Село Широкине Волноваського району Донецької області стало місцем його загибелі 8 серпня 2015 року від вогнепального поранення.

🕯 Поховали Женю а рідному місті з усіма військовими почестями на центральному кладовищі. А тепер, вже другий рік поспіль, поряд з ним спочиває і його тато Микола Митрофанович, який через хворобу пішов з життя.

У Жені залишились мама Надія Іванівна, донька Крістіна, син Іван та сестра Людмила.

В 2015 році родині була вручена Почесна відзнака "За особливі заслуги перед Черкащиною", якою Євген Іванченко нагороджений посмертно.

Указом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", Женя також нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

10 лютого 2016 року на стіні загальноосвітньої школи №2, в якій він навчався, було відкрито дошку пам’яті.

Пам'ять про нашого земляка, мужнього захисника Євгена Іванченка залишиться з нами назавжди, адже вона закарбована у наших серцях, на папері, в книгах та віршах. На його честь, донька нещодавно загиблого на війні Сергія Асейкіна Анастасія написала вірш "В пам'ять про Женю".

А також у книзі "У вічність ідуть кращі" про загиблих морських піхотинців,  розміщено статтю і про нашого Героя.

Він виконав свій обов’язок до кінця, став на захист України та її територіальної цілісності, не відступивши ні на крок.

🙏 Спочивай з миром, наш Герою, вічна тобі пам'ять! Слава Україні! Слава її Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень