Перша діалогова зустріч в рамках проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”

Дата: 06.06.2023 18:13
Кількість переглядів: 90

🔹 Проблеми реабілітації, соціалізації та повернення до мирного життя військовослужбовців  є вкрай важливим  питанням і його можна віднести до проблем загальнодержавного рівня.

Фото без опису🔹І вже сьогодні суспільство повинне готуватись до проведення масштабних заходів з цього напрямку. Ми маємо докласти зусиль і забезпечити не тільки фізичне оздоровлення бійців, а й надати необхідну кваліфіковану психологічну підтримку, адже процес післявоєнної реабілітації є тривалим і вимагає наполегливості та терпіння.

🔹 Саме тому для діалогової зустрічі в рамках проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки «U-LEAD з Європою» була обрана тема "Чи є майбутнє у реабілітаційної послуги для ветеранів/захисників і захисниць від Ватутінської громади".

Фото без опису

🔹 Модератор зустрічі Любов Ропало розповіла про проєкт та етапи його реалізації. Зокрема зазначила, що на першому етапі 240 представників органів місцевого самоврядування з 12 регіонів України пройшли навчання щодо побудови діалогу з мешканцями громад по вирішенню актуальних  проблем, залучення їх до прийняття рішень, налагодження ефективної комунікації між владою та громадою.  

Фото без опису

🔹 На другому етапі проводяться діалогові зустрічі у громадах за тематикою, яку мешканці запропонували під час попередніх опитувань.

Фото без опису

🔹 Під час діалогової зустрічі у нашій громаді, яка відбулась 6 червня, її учасники  висловили свої бачення і пропозиції з обговорюваного питання, відповіли на запитання "Що вже маємо ?", "Що ветеранам потрібно?" , "Що нам треба?", а також запропонували шляхи вирішення проблеми. Її учасниками були представники влади громади, керівники структурних підрозділів, члени родин військових, молодь, ветерани, представники громадських організацій, волонтери та особи, які не за чутками знають важливість реабілітаційних заходів.

Фото без опису

🔹 Перший заступник міського голови Зоя Ляпун розповіла про кроки, які вже зроблені місцевою владою у цьому напрямку, зокрема про прийняту комплексну програму соціальної підтримки у громаді учасників АТО/ООС, захисників і захисниць України, добровольців і членів їх сімей, та членів сімей загиблих, а також про бачення наступних дій, які допоможуть нашим захисникам та їх родинам у поверненні до мирного життя.

Фото без опису

🔹 Зустріч була не тільки змістовною і цікавою, а й дуже емоційною і корисною, адже кожен відчув себе безпосереднім учасником дійства, думка якого важлива, почута і, по можливості, буде врахована.

Фото без опису

🔻 Проєкт реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень