14 червня – День донора крові

Дата: 14.06.2023 09:36
Кількість переглядів: 53

Фото без опису🩸 Щорічно 14 червня відзначається Всесвітній день донора крові. Це свято засновано ООН в 2005 році, до дати народження австрійського лікаря, лауреата Нобелівської премії Карла Ландштейнера, який народився 14 червня 1868 року та відкрив групи крові людини.

🩸 У всьому світі в людей виникає потреба в переливанні крові за життєвими показниками – це той цінний і життєдайний еліксир, який рятує життя.

🩸 Проблема донорства загострюється під час війни. Ми це відчули на своєму гіркому досвіді, коли від дій агресора тяжкі поранення отримують наші захисники і захисниці, а також мирне населення і завдяки донорській крові та професіоналізму лікарів тисячі людей одержують шанс на життя.  Кров донорів широко використовується в онкології, хірургії, в опікових та перинатальних центрах та в інших напрямках надання медичної допомоги.

🩸 Величезна подяка донорам за таку благородну справу, адже життя людини – найвища цінність на землі, а порятунок його – найвища честь. Низький уклін за кожну краплю рятівної крові. Нехай зроблене вами добро повертається сторицею.

🩸 Бажаємо всім вам міцного здоров’я, безмежного щастя, оптимізму та невичерпної енергії, гармонії в душі та поваги від оточуючих, миру та злагоди в родинах, а також життя під мирним небом у вільній країні.

З повагою міський голова Олександр Заборовець, міська рада та її виконавчий комітет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень