Саміт НАТО у Вільнюсі має ухвалити рішення, які відповідають інтересам союзників і України

Дата: 12.06.2023 11:18
Кількість переглядів: 324

Фото без описуПро це заявила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина під час виступу на щорічній зустрічі Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR) у Стокгольмі, Швеція.

«Кожне рішення, вже прийняте в інтересах України і союзників на сьогоднішній день, було успішним. Ця модель має бути застосована і щодо євроатлантичної інтеграції України. Український народ має отримати чіткий сигнал, чітке розуміння того, що очікує нас після перемоги, після закінчення війни. І це – найголовніша гарантія нашого безпечного майбутнього, забезпечена конкретними адміністративними та військовими можливостями Альянсу», - заявила Віцепрем'єрка у межах панельної дискусії «Захищаючи завтрашній день: підтримка України та майбутнє європейської оборони».

У контексті очікувань від майбутнього Саміту НАТО у Вільнюсі, вона зауважила, що питання про те, чи буде Україна членом Альянсу, не стоїть на порядку денному, адже і наша держава, і союзники давно дали відповідь на це питання: «Так».

Однак нарешті необхідно визначити шлях приєднання України до НАТО, як це було визначено щодо ЄС:

«Ми бачимо чіткий вплив рішень, прийнятих для України, зокрема, надання нашій державі статусу кандидата у члени ЄС, на зміцнення стійкості держави, внутрішньої єдності та мобілізацію навколо реформ, а також на об’ємнішу трансформацію для зміцнення Європи», – зазначила Ольга Стефанішина.

Вона наголосиала, що Україна є і завжди була надійним партнером, який є відданим європейським цінностям, що було доведено в умовах повномасштабного вторгнення.

Участь дискусії взяли, зокрема, Пол Йонсон, Міністр оборони Швеції, Ніку Попеску, Міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови, а також Ульріке Франке, Старший науковий співробітник ECFR.

 Джерело: https://www.facebook.com/UA.EU.NATO/posts/640395111462494?locale=ru_RU


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень