Шлях до членства України в НАТО є остаточним і не підлягає обговоренню

Дата: 31.05.2023 11:51
Кількість переглядів: 35

Фото без описуНа цьому наголосила Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина під час тематичної панелі щодо безпеки України у межах Міжнародного безпекового форуму GLOBSEC у Братиславі, Словаччина.

Посадовиця звернула увагу на те, що досвід України у відсічі російській повномасштабній агресії дозволив Європі сформувати ефективнішу політику у сфері безпеки та оборони.

«Посилення механізмів європейської безпеки, Європейський фонд миру, спільні оборонні закупівлі - це ті зміни, які запустила Україна. Те саме стосується і НАТО. Ми готові ділитися нашими знаннями, досвідом, який здобули у безпрецедентних умовах, і від якого НАТО стане сильнішим. Ми платимо власною кров'ю не лише за наш вибір. Ми також робимо всю Європу, весь демократичний світ сильнішим, стійкішим, ефективнішим. І світ також має заплатити свою ціну», – підкреслила Ольга Стефанішина.

Окремою темою в контексті гарантій безпеки стали очікування від майбутнього Саміту НАТО, який відбудеться у Вільнюсі у липні цього року.

Віцепрем’єрка акцентувала увагу на декількох важливих елементах. По-перше, головною гарантією безпеки є розвинена європейська оборонна промисловість.

«По-друге: членство в НАТО. Ми знаємо, що якщо цей шлях не буде розпочато у Вільнюсі, цього не станеться і у Вашингтоні наступного року. Шлях до членства України в НАТО є остаточним і не підлягає обговоренню. Ми не можемо бути рішучими на полі бою і двозначними в політичних дискусіях. Це не той шлях, яким треба йти. Ми боремося за себе, але ми знаємо, що поставлено на карту. Це Європа, в якій ми будемо жити, і ми будемо її захищати. І НАТО має також це усвідомлювати».

Джерело: https://www.facebook.com/UA.EU.NATO/posts/635346705300668?locale=ru_RU


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень