26 червня в Україні відзначається День кримськотатарського прапора

Дата: 26.06.2023 10:05
Кількість переглядів: 55

Фото без опису🔷 Сьогодні, як і щороку 26 червня, кримські татари відзначають День кримськотатарського прапора – день шанування національного символа кримських татар, корінного народу Криму.

🔷 Етнічний кримськотатарський прапор вперше було затверджено І Курултаєм кримських татар у 1917 році, що проходив у Бахчисараї.

🔷 З моменту свого існування кримськотатарський прапор в різні часи піддавався заборонам. Так, у 1929 році комуністична влада проголосила блакитний прапор "буржуазно-націоналістичним" і заборонила його використання.

🔷 Саме з моменту повернення кримських татар до Криму за часів незалежної України прапор почав своє відродження разом зі своїм народом.

🔷 Сьогодні, Крим окупований росією, і кримські татари, які виступають за свободу під своїм національним стягом, піддаються тиску і репресіям з боку окупаційної влади.

🔷 З 2014 року, після окупації Криму, кримськотатарський прапор підіймають над адміністративними будівлями, будинками дипломатичних установ в Україні та закордоном, на кораблях Військово-Морських Сил ЗСУ. На території окупованого півострова його також можна побачити. Кримські татари бережуть свій прапор і демонструють його, як символ самоідентифікації та свободи навіть у найскрутніші часи.

🇺🇦 👐 Нехай прапор кримськотатарського народу завжди майорить поруч з Державним Прапором України на знак єдності ідеї побудови європейської, незалежної та суверенної Української держави!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень