Сьогодні 33 – а річниця ухвалення Декларації про державний суверенітет України

Дата: 16.07.2023 10:20
Кількість переглядів: 53

Фото без описуЩиро вітаю жителів Ватутінської міської територіальної громади з 33-ю річницею ухвалення Декларації про державний суверенітет України!

16 липня 1990 року назавжди увійшло до історичного календаря України як важлива дата становлення нашої державності. Саме у цей день 33 роки тому Верховна Рада, тоді ще УРСР, прийняла доленосний документ – Декларацію про державний суверенітет України.

Прийняття цього акта стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель.

Декларація про суверенітет за структурою стала прообразом Української Конституції, адже базуючись на принципах, проголошених у Декларації, ми сьогодні будуємо демократичну правову Україну.

Це був лише перший крок на шляху до повноцінного відродження української незалежності. Згодом була Революція на граніті, Акт про Незалежність України, Референдум 1 грудня, Помаранчева революція, Революція Гідності – чинники, які остаточно сформували українців, як єдину та сильну націю. Націю, яка нині у тяжкій боротьбі, на полях російсько-української війни відвойовує право жити у вільній країні, без стороннього впливу, на землі своїх пращурів.

Тож у цей вікопомний день щиро бажаю Україні та всім, хто живе на нашій землі, міці, перемоги над ворогом, мирного неба, злагоди та єдності. Адже тільки спільними зусиллями ми захистимо нашу Україну!

🔹🔸  Слава Україні! 🔹🔸 Слава Українському народу!

З повагою міський голова Олександр Заборовець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень