Проаналізовано стан злочинності та правопорушень серед неповнолітніх та профілактичної роботи протягом І півріччя 2023 року

Дата: 18.07.2023 15:13
Кількість переглядів: 193

Фото без описуНа засіданні комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Ватутінської міської ради (далі Комісія), яке відбулось 17 липня, детально проаналізовано причини скоєння неповнолітніми  правопорушень протягом І півріччя 2023 року.

На жаль, протягом вказаного періоду 3 неповнолітніх мешканців нашої громади вчинили адміністративні правопорушення та одна особа кримінальне правопорушення. В усіх випадках діти вчинили протиправні дії через безконтрольність з боку батьків, неналежне виконання батьківських обов’язків та власну необізнаність.

З метою поліпшення ситуації, недопущення вчинення підлітками правопорушень та злочинів на засіданні Комісії прийнято рішення щодо посилення взаємодії з працівниками Звенигородського районного сектору №1 філії Державної установи "Центр пробації" у Черкаській області під час проведення профілактичних та виховних заходів для учнівської молоді, а також необхідності інформування батьків про відповідальність за вчинки дітей, які не досягли віку адміністративної та кримінальної відповідальності.

Фото без опису

На засіданні також розглянуто звернення громадян щодо захисту прав та інтересів підлітка, який залишився без батьківського піклування  у зв’язку із смертю матері та безвідповідальністю батька, підготовлено проект висновку органу опіки та піклування для звернення до суду.

Традиційно значна увага приділена розгляду проектів індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та роботі міждисциплінарних команд по їх виконанню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень