Проект “Лабораторії творчого діалогу в громадах” вдруге завітав до нашої громади

Дата: 20.07.2023 11:34
Кількість переглядів: 85

Фото без опису19 липня у приміщенні центру соціальних служб відбулась друга діалогова зустріч в рамках проекту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”.

Цього разу для обговорення була обрана тема, яка актуальна для багатьох регіонів, де знайшли прихисток внутрішньо переміщені особи - "Нові мешканці громади в розвитку освіти громади. Які аспекти освітньої системи потребують змін та як залучити до шкіл громади учнів  з родин внутрішньо переміщених осіб".

Фото без опису

Учасниками діалогу стали освітяни та представники родин ВПО, діти яких відвідують або планують відвідувати заклади освіти громади.

Фото без опису

Зустріч провела координатор проекту Любов Ропало, якій допомагали Алла Чорнобай і Валентина Кравченко, які є учасниками проекту від громади.

Фото без описуФото без опису

Під час обговорення всі учасники мали можливість висловити свої особисті бачення покращення ситуації в освіті громади, шляхів  залучення до очного освітнього процесу дітей з родин ВПО, щодо їх адаптації у освітнє середовище громади, забезпечення їх психо-емоційної підтримки.

Зустріч пройшла в атмосфері неформального спілкування, була цікавою, змістовною та корисною як для представників освіти, так і родин ВПО.

Фото без опису

Під час діалогу наголошувалось, що для досягнення поставленої мети важливим є подача проектів для отримання грантів, які будуть гарним фінансовим підґрунтям для реалізації цікавих громадських ініціатив.

Варто зазначити, що наша громада є однією з 120 громад з 12 областей України, які за результатами відбору стали учасниками проекту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”.

Фото без опису

Він реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» і є однією з перших масштабних ініціатив впровадження діалогового підходу в застосуванні інструментів участі на локальному рівні.

Проєкт запроваджено  в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Участь у проекті триває і ми з нетерпінням чекаємо на наступну зустріч, яка відбудеться вже скоро.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень