Захистіть свою дитину – вакцинуйте її від кору

Дата: 22.08.2023 15:30
Кількість переглядів: 83

Фото без описуВ Україні та в Черкаській області розпочалася «наздоганяюча» кампанія проти кору, мета якої – «довакцинувати» проти кору всіх не щеплених дітей, які з різних причин пропустили щеплення проти кору, паротиту та краснухи.

Багато людей вимушено змінюють місце проживання та знаходяться в умовах, де ризик поширення інфекційних хвороб збільшується. Єдиним надійним способом профілактики кору та краснухи є вакцинація. В Україні вакцинацію дітей для профілактики кору, паротиту, краснухи здійснюють двічі – у віці12 місяців та 6 років комбінованою вакциною.

Для повного захисту від цих захворювань необхідно отримати дві дози вакцини. Якщо ваша дитина не отримала дві дози, їх можна отримати з інтервалом у 1 місяць для повного захисту.

Наразі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги в м. Ватутіне» в повному обсязі забезпечений вакциною КПК. «Наздоганяюча» вакцинальна кампанія проти кору має завершитися до початку нового навчального року.

‼️ Відповідно до рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ватутінської міської ради (протокол №12 від 16.08.2023), діти які не отримали щеплення проти кору до очного навчання в навчальних закладах міста допущені не будуть.

Ватутінське відділення  ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень