Шахтарська дружба  міцна, як граніт

Дата: 27.08.2023 13:15
Кількість переглядів: 64

Фото без описуВже пройшло багато  років з  того часу, як у нашому регіоні закрились шахти та припинили роботу підприємства вугільної промисловості. Але колишні гірники свято бережуть шахтарське братерство, спілкуються, підтримують один одного.

Фото без описуУ День шахтаря, який відзначається в останню неділю серпня, ветерани шахтарської праці нашої громади традиційно збираються щоб поспілкуватись та відвідують місце їх болю – алею шахтарської слави, де поховані гірники, які загинули під час масштабної аварії  15 лютого 1977 року.Страшна трагедія у той день забрала життя дванадцяти шахтарів.

Фото без описуФото без опису

Не став виключенням і цей рік.

Фото без опису

Разом з міським головою Олександром Заборовцем  та головою міської організації ветеранів Наталією Котик шахтарі поклали квіти до могил своїх загиблих товаришів не тільки у 1977 році, а й в інші періоди роботи шахт. Згадали всіх поіменно та вшанували хвилиною мовчання. За увесь період вугільної історії нашого міста їх 23.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Також міський очільник привітав шахтарів зі святом зазначивши що вугільна галузь була наймогутнішою в місті і славила не тільки Ватутіне, а й всю Черкащину своїми трудовими досягненнями. Згадав і підприємства, які входили до системи шахтоуправління та зазначив про величезний внесок у розбудову інфраструктури та економіки міста.

Фото без опису

Міський голова побажав всім мирного неба, міцного здоров’я, заслуженої шани і щоб наступне свято ми вже змогли відсвяткувати належним чином і в мирній країні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень